Tel: 06 70 609 4780

Parabola antenna és MinDig Tv antenna szerelés, javítás, beállítás!

Műholdas és földi sugárzású rendszerek telepítése valamint kábel tv javítás.

MENÜ

Parabola antenna, műhold vevő, szatelit vevő, tányéros tv mind ugyan azt jelenti.

Az antenna szervizünkben szaktudással és nagy szakmai gyakorlattal rendelkező antenna szerelő szakemberek dolgoznak. Megfelelő szerszámozottsággal és műszerezettséggel vagyunk ellátva. A műholdas rendszer felszerelésével kinyílik Ön előtt a világ, nem marad le semmiről ami a világ másik felén történik. Külföldi Tv és rádió adást nézhet és hallgathat kiváló minőségben. Hozzánk bizalommal fordulhat segítségért amennyiben nem tudja hogy mit kell vennie a műholdas rendszer használatához vagy felszereléséhez, esetleg nem is akar foglalkozni a szereléssel járó buktatókkal csak a végeredmény, a tv adás érdekli. Mi beszerzünk minden anyagot, el is szállítjuk a helyszínre és ott egy kiválóan működő rendszert állítunk össze belőle. Hívhat kérdésével a hét minden napján, akár hétvégén is szombaton és vasárnap reggel 8-20 óra között. 

Tel: 06 70 609 4780

Miben rejlik a műholdas vétel előnye?

A parabola antennát le lehet szerelni és egy másik helyen felszerelve tovább használható akár ingyenes akár kódolt csatornákat nézne vele. Ha nyaralójuk van vagy külföldön élnek akkor nyugodtan vihetik magukkal a beltéri egységet és nézhetik az előfizetett vagy kódolatlan Magyar nyelvű csatornákat. A műholdas vételhez egy parabola antenna szükséges, amit az antenna szerelő a megfelelő műholdra beállít és utána fogható az összes csatorna, ami az adott műholdon megtalálható. A csatornák nézéséhez egy beltéri egységre(SET-TOP BOX-ra) van szükség, ami lehet szabadon megvásárolható vagy a szolgáltató által elérhető előfizetéses rendszer része. A parabola antennát akár a földtől pár centire is elhelyezhetjük, mert nem a magasság a meghatározó a vétel minőséget tekintve. A jó műholdas vételhez kizárólag annyi kell, hogy a parabola antenna előtt ne legyen fa, épület, kémény, villany oszlop vagy valamilyen tárgy ami leárnyékolja a megfelelő vételt. 

Parabola szerelő.

 Parabola pozicionálása.

Milyen adást lehet műholdról nézni?

Mindenféle Európai és egyéb, a világon megtalálható, szinte az összes nyelvű csatorna fogható parabola antennával a kelet 75'-tól nyugat 30'-ig, ha magaslaton lakunk akkor akár még további lehetőségek is vannak a műholdak számát tekintve. A műholdas vétel mindenki számára elérhető akár Magyar akár külföldi állampolgár. A külföldi ügyfelek általában hozzák magukkal a saját országukban előfizetett beltéri egységüket, ahogy a Magyarok is viszik a sajátjukat magukkal, így csak a parabola antennát kell felszerelni az adott helyen és már nézhetik is a megszokott adást saját nyelvükön. Sok ezer szabadon fogható és kódolt csatorna nézhető egy jó műholdas rendszerrel. Az adott helyrajzi viszonytól függ hogy hazánkból melyik műholdra lát rá a parabola antenna. Mindig a dél-délkeleti irány a megfelelő hazánkban a műholdak szempontjából, azonban hiába van a ház vagy az erkély a megfelelő irányba ha egy domb  vagy egy facsoport közepén esetleg egy tíz emeletes ház árnyékában lakunk. 

 

Fix egyfejes parabola antenna.

Egy műholdra beállítva az adott műhold kódolt és kódolatlan csatornái nézhetők 1-2-4 vagy 8 külön álló helységben, attól függően hogy a fejen hány kimenet található. Egy műhold kínálatában több száz különféle nyelvű csatorna megtalálható.

Fix egy fejes parabola antenna. 
 Fix két vagy három fejes parabola antenna.

Fix kettő vagy három fejes parabola antenna.

Egy normál offset parabola antenna amibe egy erre a célra gyártott fejtartóval több fejet lehet szerelni, ezáltal kettő vagy három egymáshoz közeli műhold csatornáit lehet befogni 1-2-4 vagy 8 külön álló helységben.

 Forgató motoros parabola antenna.

A Diseq forgató motoros parabola antenna, egy vételi helyet kielégítő megoldás ha több egymástól távolabbi műhold csatornáit szeretné nézni. A mai forgató motoros antennák nem bonyolultak, nem kell hozzá különös tudás mivel a beltéri egységbe és a motorba van bel írva hogy hól kell megállnia ahoz hogy az adott műhold csatornája megjelenjen a tv készüléken. A beltéri egység távirányítójával a csatornákat kell váltani és a motor már is forog és rá áll pontosan a műholdra. Az áramot a motornak a beltéri egység adja fel a koax kábelen keresztül, nem kell külön kábelt kihúzni minta régi időkben.

Forgató motoros parabola antenna. 
Multifókuszos parabola antenna. 

Multifokuszos parabola antenna.

Ebbe a típusú parabola antennába 4-6 fejet lehet felszerelni amivel a fejek számával azonos műholdat lehet befogni 1-8 külön álló vételi helyen. Az egymástól távolabb lévő műholdak vételére alkalmas, amit már a normál offset parabola nem tud befogni a hozzá gyártott fejtartóval sem.

Wavefrontier vagy Toroidal parabola antenna.

Van aki Wavefrontier-nek, van aki Toroidal parabola antennának hívja, de a magyar megnevezése segéd tükrös multifókuszos parabola antenna. Azok az ügyfelek szereltetik fel maguknak akik 10-15 műholdat akarnak nézni 1-8 vételi helyen. Ezt nem lehet más parabola antennával kivitelezni mivel általában 15'-30' közötti a nyílás szögük, tehát azokat a műholdakat lehet befogni amelyek egymáshoz képest 15'(normál offset parabola) vagy 30'-ra(multifókuszos parabola) vannak egymástól. A toroidal parabola 50'-t is belát tehát  nyugat 5'W-től a 42'E keletig simán befog minden műholdat. Van olyan "elvetemült" ismerősöm aki még ezt is megtoldotta tehát közel 20 fejet szerelt a parabola antennába.

Toroidal parabola antenna. 
Nagy méretű parabola antenna.  

Nagy méretű parabola antenna.

A nagy méret már nem a hétköznapi műholdas vételhez kell hazánkban. Magyarórszágról az átlag műhold vételéhez elég 80-100 cm közötti  nagyságu parabola antenna. Azon műholdak vételéhez kell nagyméretü parabola amit nem ide sugároznak. A következő műholdak vételéhez szükséges a 100 cm fölötti parabola antenna.

 • Turksat 42'E    110-120 cm Török nyelvü
 • Badr 26'E         110-120 cm Arab nyelvü
 • Eutelsat 36'E   120-125 cm Orosz nyelvü
 • Nilesat 7'W      180 cm Arab nyelvü
 • Astra2 28,2'E  4 m Angol nyelvü
 • Amos 4W         4 m Izraeli nyelvü

Tolómotoros nagyméretü parabola antenna.

Az előző rovatban leírt nagy méretű parabola antennákat lehet forgatni toló motorral. Sajnos ez már az a kategória ahol megszállottnak kell lenni ha az ember ilyet szeretne az otthonába felszereltetni mert nem olcsó mulatság. Aki ezzel foglalkozik az már a DX-es csoport tagja vagy ha nem akkor hamarosan megismeri őket. Itt már a keresgélés, kutakodás és az állítgatás a cél, hogy ki honnan mekkora tányérral milyen jelszintet tudott kicsikarni az adott műholdból. Ez már nem a tv nézés örömére hanem inkább a felfedezésről szól. Ebben az esetben már mások a méretek, a súlyok mint egy hagyományos 100-120 cm. parabola antennánál. A 125 és 150 cm átmérőjű parabolához még lehet venni konzolt és toló motort de a 180 cm felettiekhez már saját kezűleg vagy szakember segítségével kell legyártani a forgató mechanikát. 

 
T-Home, UPC, Digi Tv, Austriasat. 

T-Home, UPC, Digi Tv, Austriasat.

Mindenféle szólgáltató után vagy elött dolgozunk de nem vagyunk kapcsolatban egyikkel sem. Ha nem érnek rá vagy nem tudják felszerelni vagy beállítani akkor mi megjavítjuk ha lehet. 

 

Hírek

 • Itt a Digi Film HD
  2014-10-10 07:28:31

  Ezzel az HBO HD és a Filmbox HD után újabb HD minőségű prémium mozi csatorna érhető el hazánkban, igaz a DIGI Film (HD) a DIGI műholdas és kábelhálózatán érhető el a nagyobb szolgáltatóknál, miközben a DIGI az HBO HD-t és a Filmbox HD-t nem továbbítja. A DIGI Film HD műholdon a 11,823(H) GHz-en, a Sport 1 HD korábbi helyén érhető el. (A Sport 1 HD-t már a UPC Directtől kapják a DIGI TV műholdas előfizetői, így a DIGI Film HD vehette át a felszabadult kapacitást.) A DIGI TV honlapján lévő csomaginformációk alapján a HD változatnak nincs feléra, tehát havi 300 Ft-ért érhető el az SD és HD változat együtt. A DIGI Film HD várhatóan a DIGI TV digitális kábeles hálózatán is elérhető lesz.

 • Helyi és körzeti tv-műsor sorozatokat támogat az NMHH
  2014-10-09 09:44:14

  Összesen közel 108 millió forinthoz jutnak televíziós hír- és közéleti műsorok, valamint kulturális magazinok a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által kiírt Tvallando elnevezésű pályázat idei második fordulójában. Az NMHH Médiatanácsának támogatásaiból létrejövő műsorok kulcsfontosságú szerepet játszanak a helyi közösségek igényes tájékoztatásában és szórakoztatásában.

 • Egy hónapig ingyen nótázhatnak a MinDig Tv-vel
  2014-10-09 09:23:54

  Mint ismeretes, 2014. október 1-jétől a Sláger TV programja bekerült a MinDig TV Extra kínálatába, a csatorna az Alapcsomagban érhető el. Az új programlista és a kondíciók megtalálhatók a www.mindigtvextra.hu honlapon.

  A Tematik-Kábel Kft. és az Antenna Hungária Zrt. megállapodása alapján 2014. október 13. és november 16. között a Sláger TV minden MinDig TV felhasználó számára kódolatlanul lesz elérhető. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja a Sláger TV-t a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken. A nagy népszerűségnek örvendő, és már 750 ezer letöltéssel büszkélkedő MinDig TV applikációban is élőben lesz elérhető a Sláger TV műsora ebben az időszakban. Emellett folyamatosan frissülő, népszerű tartalmak kerülnek majd a videotárba is.

  A Sláger TV (előzőleg Nóta TV), hazánk legnépszerűbb zenecsatornája az idei év folyamán jelentősen növelte a lefedett háztartások számát, áttért a modern, 16:9 képarányú sugárzásra. Szeptember elején a csatorna nevet és arculatot váltott és frissülő programkínálattal várja nézőit. Programjában a magyar nóta klasszikusain túl örökzöld melódiákat, élő koncerteket és a megunhatatlan mulatós dalokat kínálja nézőinek.

  Írta: Kardos Attila

Asztali nézet