Tel: 06 70 609 4780

Parabola antenna és MinDig Tv antenna szerelés, javítás, beállítás!

Műholdas és földi sugárzású rendszerek telepítése valamint kábel tv javítás.

MENÜ
MinDig Tv-DVB-T antenna szerelés, javítás, beállítás.
DVB-T antenna torony.

Önnél fogható a DVB-T?

A DVB-T lefedettsége a terepviszonyodtól függ, van ahol jobb és van ahol gyengébb a vételi jel. Az is előfordulhat, hogy egyáltalán nincsen jel, vagy olyan gyenge hogy a beltéri egység nem képes összerakni a digitális képet!!! Ezért javasolt még DVB-T dekóder, és antenna vásárlása előtt (ami több tízezer forintos összeg ) antennaszerelővel műszeres mérést végeztetni! Én spektrum analizátoros műszert használok, amellyel meghatározhatom, hogy van-e lehetőség a földfelszíni sugárzás vételére illetve milyen irányba kell az antennát forgatni ahhoz, hogy a legnagyobb jelszintet tudjuk befogni az adott antennával. A műszeres beméréssel azt is megállapíthatom, hogy milyen fajta illetve mekkora antennára van szükség az adott helyszínre a megfelelő vételhez.

Antenna fajták

Ne feledjük, hogy sokféle antenna létezik a földfelszíni sugárzás vételére! Az antennák ára 1.500-Ft és 30.000-Ft között változik, de nem biztos hogy a legolcsóbb vagy a legdrágább antenna a megfelelő választás! Itt látható néhány használható antenna az olcsóbbtól a drágáig, de ez csak töredéke annak amit a különb féle üzletekben lehet kapni. Mindegyik antenna más és más tulajdonságokkal bír, és máshová való!

 

 

Miért nem érdemes előre bevásárolni?

Például, nem mindegy hogy hány kilométerre van az adótorony, van-e a toronyra rálátása az antennának, völgyben lakunk vagy dombtetőn?Sajnos sokszor belefutottam már ezekbe a problémákba amit a kedves ügyfél magának gerjeszt azzal hogy bevásárol valamelyik bevásárlóközpontba egy antennát vagy egy beltéri egységet, mert az eladó azt mondta hogy "ez óda ahol Ön lakik pont jó lesz"!!! Az eladó mint ahogy a nevében is benne van eladni szeretne, és mivel hogy nem antenna szerelő és nem volt a helyszínen sem hogy műszeres mérést végezzen így elképzelésem sincsen hogy honnan tudhatná hogy milyen vételi lehetőségek vannak az adott helyszínen! A legfontosabb teendője a kedves ügyfélnek az hogy kihívjon egy antenna szerelőt és a műszeres bemérés után a szerelő már tudni fogja hogy mekkora és milyen fajta antenna a megfelelő az adott helyre. Nálam mindig van legalább három féle antenna, tehát nagyjából mindenkinek tudok ajánlani a megfelelő méretű antennából a helyszínen anélkül hogy egy lépést is tett volna vagy olyasmit vásárolt volna amit késöbb visza kéne vinnie mert nem felel meg az adott helyen a vételre. Minden általam eladott antennára és beállításra 12-hónap garanciát vállalok, tehát Önnek nem kell azon töprengenie hogy vajon jó antennát vett-e?

Minőség 

A digitális és az analog kép között láthatoan sok a különbség, de ez a különbség csak akkor látszik igazán ha LCD vagy LED esetleg PLAZMA tv-n nézük. A régi képcsöves tv-n is látszik a különbség  csak anyi a hátránya hogy nem lehet HD-s képet nézni rajta. A HD-s kép felbontása 1920 x 1080 képpontos mig a képcsövesé fele ekkora.

 
 

Közösíthetőség

A földi digitális sugárzás jeleit lehet párosítani a műholdas jellel, hogy a tetöről egy kábelen érkezzen le a lakásba és aztán ott szét lehet választani a jeleket hogy mindegyik a megfelelő eszközbe legyen csatlakoztatva. Sajnos a kábelszolgáltatók jeleit és a mindígtv jeleit nem lehet közösíteni, mert azonos  frekvencia- tartományba esnek.

 MinDig Tv csatorna kiosztás MinDig Tv csatorna kiosztás. 

 

Hírek

 • Itt a Digi Film HD
  2014-10-10 07:28:31

  Ezzel az HBO HD és a Filmbox HD után újabb HD minőségű prémium mozi csatorna érhető el hazánkban, igaz a DIGI Film (HD) a DIGI műholdas és kábelhálózatán érhető el a nagyobb szolgáltatóknál, miközben a DIGI az HBO HD-t és a Filmbox HD-t nem továbbítja. A DIGI Film HD műholdon a 11,823(H) GHz-en, a Sport 1 HD korábbi helyén érhető el. (A Sport 1 HD-t már a UPC Directtől kapják a DIGI TV műholdas előfizetői, így a DIGI Film HD vehette át a felszabadult kapacitást.) A DIGI TV honlapján lévő csomaginformációk alapján a HD változatnak nincs feléra, tehát havi 300 Ft-ért érhető el az SD és HD változat együtt. A DIGI Film HD várhatóan a DIGI TV digitális kábeles hálózatán is elérhető lesz.

 • Helyi és körzeti tv-műsor sorozatokat támogat az NMHH
  2014-10-09 09:44:14

  Összesen közel 108 millió forinthoz jutnak televíziós hír- és közéleti műsorok, valamint kulturális magazinok a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által kiírt Tvallando elnevezésű pályázat idei második fordulójában. Az NMHH Médiatanácsának támogatásaiból létrejövő műsorok kulcsfontosságú szerepet játszanak a helyi közösségek igényes tájékoztatásában és szórakoztatásában.

 • Egy hónapig ingyen nótázhatnak a MinDig Tv-vel
  2014-10-09 09:23:54

  Mint ismeretes, 2014. október 1-jétől a Sláger TV programja bekerült a MinDig TV Extra kínálatába, a csatorna az Alapcsomagban érhető el. Az új programlista és a kondíciók megtalálhatók a www.mindigtvextra.hu honlapon.

  A Tematik-Kábel Kft. és az Antenna Hungária Zrt. megállapodása alapján 2014. október 13. és november 16. között a Sláger TV minden MinDig TV felhasználó számára kódolatlanul lesz elérhető. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja a Sláger TV-t a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken. A nagy népszerűségnek örvendő, és már 750 ezer letöltéssel büszkélkedő MinDig TV applikációban is élőben lesz elérhető a Sláger TV műsora ebben az időszakban. Emellett folyamatosan frissülő, népszerű tartalmak kerülnek majd a videotárba is.

  A Sláger TV (előzőleg Nóta TV), hazánk legnépszerűbb zenecsatornája az idei év folyamán jelentősen növelte a lefedett háztartások számát, áttért a modern, 16:9 képarányú sugárzásra. Szeptember elején a csatorna nevet és arculatot váltott és frissülő programkínálattal várja nézőit. Programjában a magyar nóta klasszikusain túl örökzöld melódiákat, élő koncerteket és a megunhatatlan mulatós dalokat kínálja nézőinek.

  Írta: Kardos Attila

Asztali nézet