Tel: 06 70 609 4780

Parabola antenna és MinDig Tv antenna szerelés, javítás, beállítás!

Műholdas és földi sugárzású rendszerek telepítése valamint kábel tv javítás.

MENÜ
Kábel Tv szerelés, javítás.

 

A kábel tv az utcáról földben, földkábelen vagy levegőben öntartó koax kábelen keresztül sugárzott analóg és a digitális műsor illetve internet formájában érkezik az otthonunkba. A Digitális kábel tv-hez más néven a DVB-C-hez egy dekóderre van szükség vagy az új lapos tv-re amibe már bele van építve az MPEG-4 es tuner. A beltéri egységet és a dekódoló kártyát a szolgáltató biztosítja az ügyfél számára, ennek cseréje és szervizelése csak és kizárólag a szolgáltató hatáskörébe tartozik.

 
   

Analóg kábel tv

Az analóg kábel tv a régi képcsöves tv-ken is fogható és nézhető, ehhez nem kell beltéri egység. Az analóg kábel tv még jó pár évig működni fog hazánkban, habár egyes szolgáltatók már próbálkoznak ennek mielőbbi beszüntetésével vagy megkerülésével! 

  

Előnyök!

Az analóg kábel tv előnye hogy sok felé lehet osztani a lakásban és nem kell előfizetni minden tv mellé egy beltéri egységre. A digitális kábel tv előnye a beltéri egység sokoldalúságán múlik, fel lehet venni a műsort valós időben vagy beállított időpontban. Van beépített merevlemeze, vagy lehet hozzá csatlakoztatni akár merevlemezt vagy pendrive-t amire a műsort fel lehet venni illetve további kényelmi funkciókat segít, mint pl. a műsor megállítása pillanat álj gombbal és pár perces szünet után az elindítása annak érdekében hogy ne maradjon le semmiről! A kép minőség mindig tiszta jól kivehető részletekkel az analóggal szemben ami lehet hangyás vagy csíkos esetleg egy kicsit szellem képes.

 
   

Hátrányok!

A DVB-C vagy más néven digitális kábel tv hátránya az hogy bérelni kell a beltéri egységeket minden egyes tv készülék mellé. Minden esetben megfelelő jelszint szükséges a működéséhez. Ha lapos tv-nk van akkor is bérelni kell egy kártyát és egy kártya fogadó modult a kódolt adások dekodolásához.

 

Hiba jelenségek

Analóg kábel tv esetén.

 • Csíkos a kép
 • Szemcsés a kép
 • Hullámzik a kép

Digitális kábel tv esetén.

 • Kockásodik a kép
 • Meg-meg áll egy pillanatra 
 • Nem található néhány csatorna
 • Az egyik szobában jó de a másikban nem

Ezekben az esetekben kell a szerelőhöz fordulni segítségért mert mi a műszer segítségével hamar megtaláljuk a hibát. A szolgáltató csak annyi jelet enged be amennyi egy tv vételéhez elegendő, viszont ha ön több tv-t szeretne üzemeltetni az otthonában akkor meg kell erősíteni a jelet hogy minden tv-re megfelelő jelszint jusson. A szolgáltató az ön lakásába nem fogja rendbe tenni a hálózatot, azt önnek kell megtenni illetve a szerelőnek akit ön megbíz ezzel a feladattal! Legtöbb esetben azt is kifogásolják a bekötés előtt hogyha nem a megfelelő háromszoros árnyékolású kábel van behúzva a falba, és így nem kötik be a tv-t vagy az internetet amíg át nem kábelezteti a megfelelő kábellel.

 

 

  Kábel Tv csatorna kiosztás.

 

UPC kábel tv csatorna kiosztás.

T-Home kábel tv kiosztás.

 

Tel: 06 70 6094780

Email: szatyisat@gmail.com

 

 

 

 

Hírek

 • Itt a Digi Film HD
  2014-10-10 07:28:31

  Ezzel az HBO HD és a Filmbox HD után újabb HD minőségű prémium mozi csatorna érhető el hazánkban, igaz a DIGI Film (HD) a DIGI műholdas és kábelhálózatán érhető el a nagyobb szolgáltatóknál, miközben a DIGI az HBO HD-t és a Filmbox HD-t nem továbbítja. A DIGI Film HD műholdon a 11,823(H) GHz-en, a Sport 1 HD korábbi helyén érhető el. (A Sport 1 HD-t már a UPC Directtől kapják a DIGI TV műholdas előfizetői, így a DIGI Film HD vehette át a felszabadult kapacitást.) A DIGI TV honlapján lévő csomaginformációk alapján a HD változatnak nincs feléra, tehát havi 300 Ft-ért érhető el az SD és HD változat együtt. A DIGI Film HD várhatóan a DIGI TV digitális kábeles hálózatán is elérhető lesz.

 • Helyi és körzeti tv-műsor sorozatokat támogat az NMHH
  2014-10-09 09:44:14

  Összesen közel 108 millió forinthoz jutnak televíziós hír- és közéleti műsorok, valamint kulturális magazinok a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által kiírt Tvallando elnevezésű pályázat idei második fordulójában. Az NMHH Médiatanácsának támogatásaiból létrejövő műsorok kulcsfontosságú szerepet játszanak a helyi közösségek igényes tájékoztatásában és szórakoztatásában.

 • Egy hónapig ingyen nótázhatnak a MinDig Tv-vel
  2014-10-09 09:23:54

  Mint ismeretes, 2014. október 1-jétől a Sláger TV programja bekerült a MinDig TV Extra kínálatába, a csatorna az Alapcsomagban érhető el. Az új programlista és a kondíciók megtalálhatók a www.mindigtvextra.hu honlapon.

  A Tematik-Kábel Kft. és az Antenna Hungária Zrt. megállapodása alapján 2014. október 13. és november 16. között a Sláger TV minden MinDig TV felhasználó számára kódolatlanul lesz elérhető. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja a Sláger TV-t a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken. A nagy népszerűségnek örvendő, és már 750 ezer letöltéssel büszkélkedő MinDig TV applikációban is élőben lesz elérhető a Sláger TV műsora ebben az időszakban. Emellett folyamatosan frissülő, népszerű tartalmak kerülnek majd a videotárba is.

  A Sláger TV (előzőleg Nóta TV), hazánk legnépszerűbb zenecsatornája az idei év folyamán jelentősen növelte a lefedett háztartások számát, áttért a modern, 16:9 képarányú sugárzásra. Szeptember elején a csatorna nevet és arculatot váltott és frissülő programkínálattal várja nézőit. Programjában a magyar nóta klasszikusain túl örökzöld melódiákat, élő koncerteket és a megunhatatlan mulatós dalokat kínálja nézőinek.

  Írta: Kardos Attila

Asztali nézet